MYLLYNIEMEN HISTORIAA

30.3.1959 allekirjoitettiin vuokrasopimus Sylvi ja Kalle Uusi-Tyrkön ja Vaskiveden Hevosystäväin Seuran kesken maapalasta Myllyniemessä tanssilavan perustamista varten. Lavan rakentaminen talkoilla eteni niin nopeasti, että jo 30.5. samana vuonna tanssittiin avajaistansseja Tammilehdon tangoyhtyeen tahdissa.

Myllyniemen piirustukset on laatinut rakennusmestari Helin Jyväskylästä. Alkuperäisessä rakennuksessa on ollut terassi ravintolan järvenpuoleisella seinustalla.

Keväällä 1965 terassin ja ravintolasalin välinen seinä purettiin ja terassista tuli lisätilaa kun sen ulkoseinään laitettiin lasit. Vuosien kuluessa lavalle on saatu huopakatto, lavaa on maalattu sekä ulkoa että sisältä, piha-alueen valaistusta on parannettu ja paikoitusaluetta lisätty. Vuonna 2009 rakennettiin ulkolava.

Vuodesta 1965 lava on ollut vuokralla Vaskiveden Nuorisoseuralla. Joka kesä on tanssittu lauantaisin, joskus muinakin päivinä. 1970-luvulla oli hiljaisempaa aikaa, silloin oli vain muutamat tanssit kesässä.

Lavalla ovat vierailleet mm. Tapio Rautavaara, Ragni Malmsten, Dallapé, Olavi Virta, Markus Allan, Eino Grön, Anita Hirvonen, Paula Koivuniemi, Katri Helena, Topi Sorsakoski, Kari Vepsä, Yölintu, Marita Taavitsainen, Saija Varjus, Jussi & The Boys, Anne Mattila.

Vuokramaalla oleva lava siirtyi Vaskiveden Hevosystäväinseura ry:ltä Vaskiveden Nuorisoseura ry:n omistukseen keväällä 2015.